Over Pim

Als kleine jongen heb ik in de cafetaria van mijn broer Jan Bakker de eerste stappen gezet in het vak. Het ging dan ook voornamelijk om het bekende afwassen en andere klusjes, maar bijvoorbeeld ook het maken van de huzarenslaatjes. Van mijn broer heb ik enorm veel opgestoken en vond het een fantastische tijd. Ook toen Jan Bakker een nieuwe cafetaria opzette in Rijnsburg, bleef ik hem als jonge jongen vaak helpen.

Banketbakker

Tijdens mijn middelbareschooltijd op de KTS in Voorhout ben ik in aanraking gekomen met het vak banketbakker. Na afloop van de middelbare school heb ik voor gekozen om in dit vak verder te gaan. Ik kon dit doen bij mijn zwager en grote voorbeeld George Vis. Hij had een banketbakkerij in Noordwijk en onder zijn toeziend oog heb ik bij enorm kunnen ontwikkelen, maar toch bleef ik getrokken door de cafetaria-wereld. Ik bleef dan ook regelmatig helpen bij mijn broer in Rijnsburg.

Eigen zaak

In de jaren dat ik zowel bij mijn zwager als broer werkte, kwam opeens de kans voorbij om een eigen snackbar te beginnen aan de Herenstraat 64. Na een goed overleg met mijn vrouw, heb ik besloten om deze kans aan te pakken en voor het ondernemerschap te gaan. Pim’s Place was geboren. Inmiddels zijn we al 25 jaar verder en heb ik geen moment spijt gehad dat ik deze kans toen heb genomen. Het interieur is inmiddels meerdere keren verbouwd en met de laatste verbouwing hebben we iets neergezet wat nog jaren mee kan.

Betrokkenheid

Als ondernemer in je eigen dorp is het natuurlijk fantastisch als je plaatselijke verenigingen kunt ondersteunen. Met Pim’s Place hebben we dan ook verschillende organisaties in Voorhout gesteund de afgelopen 25 jaar. Zo hebben we al lang een sponsoring bij de handbal- en voetbalvereniging Foreholte en dragen we de senioren biljartclub ook een warm hart toe. Naast dat we maatschappelijk zeer betrokken zijn, staan we ook in het middelpunt van de samenleving. Dit doen we niet alleen fysiek door onze locatie, maar ook door voor iedereen die bij ons binnenkomt klaar te staan. Zo maken we altijd tijd vrij voor een praatje met onze gasten.

Specialiteiten

Mijn achtergrond als banketbakker en mijn liefde voor koken komen perfect samen in de cafetaria. Regelmatig experimenteren wij ook met een aantal huisgemaakte gerechten en snacks. Al lange tijd is de TOJA-saus een succes en ook de recent geïntroduceerde Indische Smoor is regelrechte hit! Tijdens de bedrijfslunches en caterings maken wij meer dan de bekende broodjes kroket en de frikadellen speciaal. Ook hier hebben we speciale gerechten in elkaar gezet die perfect bij de setting passen.

indische smoor

"Een heerlijk gerecht exclusief bij Pim's Place te krijgen. Friet geserveerd op een Indische manier!"

De toekomst

Waar ik enorm trots op ben is dat er sinds 1967 al een cafetaria op nummer 64 in de Herenstraat is èn dat dit er de komende jaren er ook blijft zitten. Afgelopen jaar heb ik ondersteuning gekregen van mijn zoon Jim, die ook als jonge jongen zijn eerste stappen heeft gezet in de cafetaria. Na een aantal uitstapjes naar onder andere een horecagelegenheid in Berlijn is hij terug en klaar om Voorhout ook de komende jaren te voorzien van een lekkere trek!

We hopen jou dan ook snel te verwelkomen bij Pim’s Place.

De verbouwing

1 / 5
Binnenkant verbouwing
2 / 5
Alles eruit
3 / 5
Grond vernieuwen
4 / 5
Nieuwe tegels
5 / 5
Resultaat buiten

Recensies